סרטו החדש של קלוד שברול (סרג` היפה, הטקס) שהוקרן גם אצלנו. נערה צעירה נכנסת לחייה של משפחה ומעוררת תהיות לגבי עברה של האם. איזבל הופר מקפיאת דם כהרגלה. צרפת 2000
אנדרה, פסנתרן קונצרטים בעל שם עולמי, נושא לאישה את מיקה, מנכ"לית של מפעל שוקולד משגשג. הזוג הטרי - יחד עם בנו בן ה-18 של החתן, שאשתו הקודמת נהרגה בתאונת דרכים - חי בחוילה כפרית מהודרת ליד לוזאן. ז'אן, פסנתרנית מתחילה בת 18, שומעת במקרה מחברה של אמה כי עם היוולדה נוצר איזה חשד שהיא הוחלפה עם בנו של אנדרה. הסקרנות מתחיל לנגוס בצעירה והיא מנסה ליצור קשר. הפסנתרן המפורסם סבור תחילה כי מדובר בסתם טרדנית אבל אח"כ מתנדב להכין אותה לתחרות היוקרתית שבה היא עומדת להשתתף. מיקה, כך נדמה, תומכת במשימה שבעלה העמיס על כפתיו. או שמא... סרטו ה-53 של קלוד שברול הוא גם אחד משיאי קריירה שראשיתה בהולדת הגל החדש של סוף שנות ה-50´; קריירה הכוללת לא מעט פנינים. "שיקוי לילה" ,כמו עוד כמה דוגמאות מהפילמוגרפיה שלו, מתאפיין בשרביט בימוי קליל, בנייה מדויקת של אוירה, ניואנסים מעודנים של משחק החושפים את מעטה הצביעות מעל פניהן הבורגנים. את התוצאה הסופית ניתן להגדיר בשתי מילים: אלגנטית ומענגת.
תקציר באדיבות סינמטק ת"א
סרטו של הבמאי הצרפתי הוותיק קלוד שברול ("מאדם בוברי", "הטקס"), המתרחש על רקע הבורגנות השוויצרית. ז’אן היא פסנתרנית צעירה ויפה, המגלה כי ביום בו נולדה היא כמעט הוחלפה עם תינוק אחר, בנו של פסנתרן מפורסם. ז’אן המומה מהתגלית ומחליטה לפגוש את הפסנתרן המהולל, המתלהב ממנה ומחליט ללמד אותה ולהכין אותה לתחרות פסנתר. בעודה מבלה בביתו היא מגלה דברים מפתיעים על רעייתו השנייה של הפסנתרן, בעלת מפעל שוקולד מצליח.
תקציר באדיבות אמיר קמינר - פנאי פלוס